top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Tasan ei mene arvot

Tänään on Minna Canthin päivä. Siinä oli mahtava akka! Sellainen jämerä, joka ei laittanut suuta kiinni vaikka sitä painavasti moneen kertaan toivottiin. Varmasti ei päässyt helpolla, mutta olen silti ikuisesti kiitollinen siitä, että olit juuri sellainen kuin olit.


Naiset yritetään edelleen laittaa paikalleen. Se paikka on tarkkaan määritelty jonnekin, jossa se ei häiritse ihmisten elämää. Tässä maailmassahan on ihmisiä ja sitten on niitä naisihmisiä.


Naisihmiset ovat poikkeus normaalista, siksi pitää laittaa se nais-liite siihen eteen, Ettei kukaan vahingossa sekoittaisi naisihmistä ihmiseen. Ihmisen mukaan on sitten mitoitettu tuolit, kännykät, turvavyöt, lääkkeet, palkat ja käytös. Näin on myös näppärästi saatu tukeva pohja argumentille, että naisihminen on erilainen. Senhän osoittaa jo sekin, ettei hän sovi mitoituksiin. Ihme friikki!


Monesti myös huomaa, että ne ihmiset jotka valittavat naisihmisille uhriutumisesta, ovat samoja, joita rajojen rikkominen eniten ärsyttää. "Ikävästi horjutatte nyt totuttua maailmanjärjestystä tässä kuulkaa. Olisitte nyt kilttejä ja kunnollisia ja lopettaisitte, koska siitä tulee minulle hankala olo!"


Vaan maailman Minnat eivät ole kuunnelleet näitä ihmisiä, eivätkä kuuntele. Ulinaa mahtuu maailmaan ja sen lisääntyminen on vain merkki, että maaliin on osuttu. Ja hyvä on, etteivät Minnat anna periksi ihmisten motkottaessa, tämä työ kun ei tule valmiiksi.


Maailmassa on aina joku, joka haluaa polkea toisen oikeuksia. Jos sille annetaan tilaa, joku sen ottaa ja käyttää hyväkseen. Otetaan siis se tila pois joka päivä, mutta tänään otetaan myös kuppi kahvia. Ihan vain sen yhden Minnan muistoksi.


Perhana, otetaan kaksi!


41 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page