top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Salaliitto paras liitto

Tartuin Markus Tiittulan kirjaan Taistelu totuudesta. Se kertoo salaliitoista, siitä millaisia ne ovat ja siitä ketkä niitä tehtailevat ja ketkä uskovat niihin. Melkoisen hiuksia nostattavaa kamaa. Olen taas alkanut pohtia miten hyvä juttu on, että amerikkalaisilla on ydinaseita.


Kirjassa kuvataan toki myös suomalaisia salaliittohörhöjä, joita löytyy niin perussuomalaisista kuin Kristallipuolueenkin johdosta. Teemu Vehkala on saanut ansaitsemaansa huomiota, mutta sakeimmat ja pelottavimmat jutut tapahtuvat ehdottomasti tuolla rapakon takana. Uutena tietona opin, että on olemassa salaliittoteoria, jossa pelätään hallituksen laittavan hanaveteen klooria ja tämä on paha juttu siksi, että kloori tekee sammakoista homoja. Tälle tiedolle vielä nauroin hersyvästi. Onhan se nyt hauska mielikuva, että joku kyttää lammikon äärellä sammakoiden toimintaa, koittaa määritellä niiden sukupuolia ja panikoituu kun kutukiimaiset sammakot menevät välillä vähän miten sattuu päällekkäin.


Mutta sitten edettiin syvään päätyyn. Vuonna 2015 Yhdysvalloissa järjestettiin usean osavaltion alueella sotaharjoituksia. Texasissa, ja vähän muuallakin, asiasta lähti kuitenkin leviämään ihan toisenlaista tietoa. Alettiin yleisesti pelätä, että tämä harjoitus liittyi YK:n Agenda 21:nä tunnettuun salaliittoon, jonka tarkoituksena uskotaan olevan muun muassa väestön laaja-alainen eliminoiminen, jotta maapallon väestö saataisiin kestävälle tasolle. (Oikeastihan se liittyy Rion sopimukseen ja kestävän kehityksen edistämiseen, mutta ei anneta tämän nyt häiritä.)


Texasissa ihmiset pelkäsivät, että YK:n joukot yhdessä kiinalaisten kanssa miehittäisivät osavaltion ihan tuota pikaa ja vähintäänkin veisivät kaikkien aseet niin, että he eivät enää pystyisi puolustautumaan kun heitä sitten alettaisiin siirtää jonnekin tuhottaviksi. Lopulta Texasin hallinnon piti järjestää tiedotustilaisuus, jossa virallisesti kiistettiin nämä huhut ja rauhoiteltiin ihmisiä.


Kaikkein pelottavin osuus oli kuitenkin tämän episodin jälkeen. Texasilaisilta nimittäin kysyttiin, mitä mieltä he olivat näiden salaliittoteoreetikkojen väitteistä ja silloin yli 40 % väestöstä vastasi, että heistä tämä uhka oli todellinen. Se on omiaan nostamaan niskakarvat pystyyn.


Ja tarkistin muuten senkin, montako ydinasetta on sijoitettu Texasin autiomaahan. Vastaus on onneksi, ettei yhtään. Niitä vain huolletaan ja valmistetaan siellä Pantex-laitoksessa lähellä Amarilloa (ilman hilloa). Huono uutinen on, että ei ole mitään syytä uskoa, että esimerkiksi Nevadassa uskottaisiin vähemmän pähkähulluihin salaliittoihin. Pikemminkin päinvastoin.
55 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page