top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Posti kulkee jos Pate vain jaksaa


Tänään aamulla useampi on ehtinyt valittaa erilaisia postinkuljetuksen ongelmia. Kirjeet kannetaan milloin sattuu ja paketteja sekä Posti että kuljetusfirmat vievät milloin minnekin jollain omituisilla perusteilla, jotka eivät ainakaan kuluttajille aukea.

Postin ja pakettien kuljetuksen ei luulisi olevan kovin monimutkaista hommaa. Aikaa ja työtä siinä toki kuluu, mutta periaatteessa kyse on menemisestä paikasta a paikkaan b. Hankalaa siitä tulee kun tämä palvelu pitää järjestää kaikkialla maassa. Näinhän Postin tulee toimia. Pitää huoli, että kirjeet jaetaan myös sinne viimeiseen mökkiin.

Viime aikoina kirjeiden kanto on vähentynyt. Siinä luulisi vapautuvan samalla koko ajan väkeä hoitamaan niiden pakettien kuskaamista, mutta ei. Posti on vähentänyt väkeä kirjepuolelta, eikä ole huomioinut pakettien kuljettamisen kasvavaa tarvetta ja markkinaa. Pate ja kumppanit on samalla ajettu työuupumuksen partaalle. Miksi näin?


Veikkaisin, että tässä on kyse siitä, että Posti halutaan pois bisneksen tieltä. Siihen suuntaa sekin kun tuttu oli kysellyt mikseivät pakettien jakajat pääse sisään omilla avaimilla niitä toimittamaan. Postin palvelusta vastattiin, että pakettien jako ei kuulu yleispalveluvelvoitteen piiriin. Siksi avaimia ei saa siihen käyttää. Ja tämähän on kätevä tapa viedä postilta se valtti, joka sillä tässä kilpailussa olisi ollut. Se tulosta painava syrjäseutujen kirjepostin jakelu tietenkin jätettiin.


Eli kyllä tässä nyt taas mennään ihan uusliberaalin pelikirjan mukaan ja suorinta tietä h*lvettiin. Eikä se polku ole edes kivetty hyvillä aikomuksilla vaan muutettu esteradaksi, joka hyödyttää vain isoja kansainvälisiä toimijoita. Niiden tekemisiin onkin sitten jo paljon vaikeampi vaikuttaa kuin valtionyhtiöön.

48 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page