top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Päiväkotikaaos ja vakavaleikki

Muistan vielä erinomaisen hyvin se, millaista oli olla päiväkoti-ikäisen lapsen vanhempi. Kävin töissä, aamulla tein mutkan lasten kanssa päiväkodin kautta ja yritin ehtiä takaisin ennen kuin päiväkoti suljettiin. Jatkuvasti oli joku flunssakausi päällä ja usein puhelin soi kesken päivän merkiksi siitä, että työt piti siltä päivältä piti työt lopettaa. Silti pääsin ihan hävettävän helpolla.


Tällä hetkellä helsinkiläiset vanhemmat voivat saada soiton keskellä päivää, että lapsi on haettava kotiin, koska henkilökunta ei riitä. Hoitopaikan saa jostain hevon kuusesta niin, että matka päiväkotiin ei todellakaan suju kävellen kuten itselläni, vaan siihen kuluu tuhottomasti aikaa. Jatkuvasti takaraivossa on myös pieni huoli siitä, mitä kaikkea voi tapahtua kun lapsia on kerta kaikkiaan liikaa henkilökuntaan nähden. Ja tämä kaikki tapahtuu Helsingissä, joka kaikilla mittareilla tarkasteltuna on kaikkea muuta kuin köyhä kaupunki.


Tänään tälle asialle on tilaisuus tehdä konkreettisesti jotain ja aion olla siinä mukana. Senaatintorille kokoontuu vanhempia ja varhaiskasvatuksessa työskenteleviä vaatimaan lapsille ja perheille päivähoitoa, johon voi luottaa. Olen paikalla muiden mukana vaatimassa että puheista siirrytään tekoihin. Huolestuminen ja voivottelu on jo kuultu. Tarvitaan konkretiaa, jotta asiat muuttuvat. Ennen kaikkea tarvitaan rahaa.


Päiväkotien henkilökunnan ja lasten tilanne on kestämätön, ja pahenee entisestään tammikuussa, jolloin päiväkodit täytetään vielä entistä täydemmiksi. Helsingin valtuutetut kokoontuvat ensimmäiseen valtuuston kokoukseensa ja heidän on tartuttava myös tähän tehtävään ihan samalla innolla kuin vaikkapa päättäessään uusista investoinneista siltoihin, tunneleihin ja tornitaloihin. Varhaiskasvatus jos mikä on yhteiskunnalle tärkeää ja ennen kaikkea investointi tulevaisuuteen. Helsingillä ei ole varaa olla hoitamatta tätä asiaa kuntoon.


Vakava leikki -mielenosoitus kokoontuu Senaatintorille ke 18.1. klo 17 alkaen vaatimaan Helsingin kaupunginvaltuustolta päätöksiä ja välittömiä toimenpiteitä. Tule sinäkin, jos suinkin pääset. Muutetaan asioita!

Teidän tarttis nyt tehdä jotain!

55 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page