top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Nuoret naiset ja kokoomus

Ville Rydman eroaa Kokoomuksen eduskuntaryhmästä tänään, mutta jatkoselvitysten jälkeen asiaan voidaan palata, toteaa Kokoomus tiedotteessaan. Tämä viitannee siihen, että mikäli mitään varsinaista rikosta ei ole tapahtunut, Kokoomus ottaa Villen takaisin siipiensä suojaan. Tällä hetkellä viitteitä varsinaisista rikoksista ei ole.


Kokonaan toinen asia on sitten se, miten kokoomuspiireissä suhtaudutaan nuoriin naisiin noin ylipäätään. Benillä on aina ollut tallinsa, Niinistön ja Haukion ikäero on melkoisen iso ja Vapaavuori suojeli mieluummin hyvää veljeä kuin tämän ahdistelemaksi joutuneita nuoria naisia. Ja sitten tulee mieleen se kerta kun Orpo pakotti Kokoomuksen naiskansanedustajat äänestämään Soinin luottamuksen puolesta kun tämä oli käynyt ulkomailla asti puhumassa levottomia aborttioikeudesta.


Kirsi Piha, joka luopui Helsingin pormestarikisasta saatuaan tarpeeksi Kokoomuksen persusiivestä, nimesi Rydmanin lisäksi Heikki Vestmanin ja Atte Kalevan pamfletissaan Kenen Kokoomus? On kiinnostavaa, että nyt kun Rydman joutui kohun ytimeen eivät nämä muut velikullat asiaa kommentoi. Atte Kaleva on kyllä jaksanut valittaa sitä, ettei Miesten tasa-arvo ry ole päässyt mukaan Prideen, mutta ilmeisesti tuo tasa-arvo pitää sisällään tiettyjä oikeuksia, joista Kaleva ei sen laajemmin välitä keskustella. Porvareilla on aina ollut porvarilliset käsitykset naisten roolista. Naisen kuuluu hoivat, täyttää miesten tarpeet, lisääntyä ja näyttää hyvältä. 1918 punaisten naisiin kohdistettiin eritysitä vihaa, koska he uskalsivat ylittää sekä luokka- että sukupuolirajan tarttuessaan aseisiin. Kokoomus on myös muun muassa vastustanut päivähoitoa ja halunnut tukea kotihoitoa, sekä ollut etunenässä vaatimassa Hannu Salamaa tilille sukupuolimoraalin uhkaamisesta Juhannus tansseissaan. Vasta 90-luvulla puolueen liberaalimpi siipi aloitti irtautumisen perinteisestä konservatiivisesta sukupuoliroolien soveltamisesta ja mitä ilmeisemmin työtä riittää edelleen ennen kuin Kokoomuksessa päästään eroon konservatiivisten sukupuoliroolien paineesta. Mitä veikkaatte, miten monta vuosikymmentä joudumme vielä odottamaan, että Kokoomus löytää itselleen naisen puheenjohtajaksi? Tällä menolla siihen saattaa kulua vielä tovi jos toinenkin.Harmi juttu, että poikien tekemiseen edelleen tarvitaan niitä naisia, tuumi Kokoomus jo 1964. Kuva Wikipedia

95 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page