top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Ne pienet asiat, HSL!

Maailmassa on paljon asioita, joiden ei tarvitsisi aiheuttaa mieliharmia, mutta joille kukaan ei vain viitsi tehdä mitään. Yksi tämmöinen arjen vastoinkäyminen on HSL:n kuukausiveloitteinen matkakortti.


Tämän kortin idea on mitä mainioin. Se tulee halvemmaksi (2 "ilmaista" kuukautta vuodessa!), ei tarvitse miettiä onko tullut ostaneeksi kortin ja hyvityksetkin ovat tulleet ajallaan kun koronan takia ei välillä ollut varsin käyttöä kortille paikkojen ollessa suljettuna ja työt etänä. Mutta sitten se äärettömän ärsyttävä ominaisuus: kortin veloituspäivä liikkuu! Miksi näin? No siksi, että joissain kuukausissa on 31. päivää, eikä 30 päivää. Ja tämä kortti on 30 päivän kortti. Se ei vielä haitannut kun 17. päivän eräpäivä muuttui 15. päiväksi. Vieläpä 14. päivä oli ihan ok ja 13. sillä rajalla. Mutta kun kortti on ollut tauotta voimassa pari vuotta olen tilanteessa, jossa 52,30 € maksu menikin tililtä jo 11.2. Täydellisessä elämässä tuommoinen pikkusumma ei aiheuta toimenpiteitä, koska kaikillahan on jatkuvasti tillillään vähintään 3 kuukauden palkan verran rahaa, eikö? No minä olen sillä tapaa epäonnistunut ihminen, että tililläni ei koskaan ole ollut tuommoisia puskurirahoja. Yleensä tilipäivän lähestyessä olen laskenut rahat jo aika tarkkaan ja nytkin oli tarkoitus tuolla 52,30 € ostaa mm. ruokaa viikonlopuksi ja mikä tärkeämpää yksi synttärilahja. Meni siis melkoiseksi säätämiseksi kun tilin saldo olikin yhtäkkiä supistunut merkittävästi. Minusta ei ole mitään syytä, miksi tätä veloituksen ongelmaa ei voisi oikaista. Voisi aivan hyvin olla niin, että 31 päivän kuukausissa olisi yhden päivän extraveloitus. Nämä kuukaudethan eivät satele satunnaisgeneraattorista, vaan toistuvat sangen säännöllisesti. Helmikuun neljän vuoden välein muuttuva pituuskin on ehkä mahdollista syöttää järjestelmään. Minulle olisi paljon pienempi paha maksaa välillä pari euroa enemmän palkkapäivän jälkeen/palkkapäivänä kuin kytätä sovelluksesta maksupäiviä ja miettiä miten kikkailen tilille tarvittavan summan juuri silloin kun rahat ovat tiukimmassa.


Ja kyllä. Olen ajatellut, että voisin katkaista sopimuksen esim. kesällä tai muuten kun liikun enemmän pyörällä. Sillä tavoin voisin siirtää sitä vaikka viikolla eteenpäin, jolloin se pysyisi taas tovin palkkapäivän oikealla puolella, mutta eikö tätä nyt vain voisi huomioida HSL:n systeemissä? Tuskin olen ainoa, jolle tämä aiheuttaa säätöä. Ne ovat ne pienet jutut, joilla viestitään, että meidät ihmiset halutaan pitää joukkoliikenteen tyytyväisinä asiakkaina.


142 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page