top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Mitä on Halla-aholla mielessä?

Kun luin ensimmäisen uutisen siitä, että Niikko saa mennä yhden twiitin takia, ajattelin, että jopas nyt jotain. Eihän tuommoisista ole ollut tapana persujen ihmisiä erotella, eikä varsinkaan näkyviä hahmojaan kuten Niikkoa. Mistä nyt tuulee?


Populisteille kohujen nousut ja laskut ovat elämän eliksiiriä. Kohuista persutkin saa elinvoimansa. Jos katsoo, että mitä se Niikko oikeastaan twiittasi, niin sehän oli kuin suoraan Esson baarin konflitien ratkaisemisen neuvottelukunnan kokouksesta. Jossain kolmannen keppanan jälkeen joku taatusti esittää Ukrainan tilanteeseen täsmälleen tuon ratkaisun: "Mitä ne nyt siellä sotkevat? Nato ilmoittaa, ettei mene sinne Ukrainaan, niin sitten kaikki saavat mennä kotiin." Persujen suosiohan nimenomaan kasvaa tämmöisillä lausahduksilla, joihin kannattajat voivat samaistua.


Eli kyse ei oikeasti voinut olla tuosta twiitistä. Ei edes niistä irtopisteistä, joita tulevalta hallituskumppani kokoomukselta oli kerättävissä. Kyse oli siitä, että Halla-aholle piti hankkia vähän näyttävämpi paikka politiikassa. Miksi? Koska siinä meillä on persujen tuleva presidenttiehdokas. Antamassa näyttöjä ulkopoliittisesta osaamisestaan ja keräämässä näkyvyyttä ja kannatusta omilta joukoilta. Eikä tuo tietenkään tee ollenkaan huonoa eduskuntavaaleja ajatellenkaan jos julkisuudessa vilahtelisi vähän useammin tuo yrmeä viisastelija.


Mitäs Niikko tästä nyt sitten ajattelee? Puristaa ehkä pari kertaa kättä taskussa nyrkkiin, mutta lienee valmis ottamaan iskun puolueen puolesta. Lisäksi bisneksiä on helpompi hoidella jatkossa kun julkisuuden valokeila huitelee jatkossa pään yläpuolella. Sehän on Niikolle silkkaa plussa.
164 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page