top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Me jokaiseen tykkiin ja jokaiseen luotiin rauhankyyhky maalataan

Kun ei tiedä mitä sanoa, voi onneksi aina turvautua taiteeseen. Tähänkin tilanteeseen on jo 1981 tehty osuva sanoitus. Laitan sen tähän. Rauhaa Rauhaa, rauhaa, rauhaa päälle maan me tahdotaan

ja me tehdään kaikki, mikä voidaan.

Me rauhaa, rauhaa, rauhaa suunnitellaan

ja rauhaa päälle maan me organisoidaan

Me istumme unelmien rauhan pilvilinnassa, rauhanmerkki rinnassa, rauhan kiilto pinnassa

Me jokaiseen tykkiin ja jokaiseen luotiin rauhankyyhky maalataan ja hyvin omantunnoin päästään rauhanvastustajat ampumaan.

Rauhaa, rauhaa, rauhaa päälle maan me tahdotaan ja me tehdään kaikki, mikä voidaan. Me rauhaa, rauhaa, rauhaa kaupitellaan ja rauhan puolesta gaalailloissa karkeloidaan

Me rauha tehdään maailmaan, vaikka sitten väkisin, jos sotahullun näkisin, mä silmille sen räkisin.

Me jokaiseen tykkiin ja jokaiseen luotiin rauhankyyhky maalataan ja hyvin omantunnoin päästään rauhanvastustajat ampumaan.

Rauhaa, rauhaa, rauhaa päälle maan me tahdotaan ja on aikeet suurenmoiset. Me rauhaa, rauhaa, rauhaa rukoillaan ja on rauhassa sormet ja ristissä sormet toiset.

Me vihaamme jokaista militääriroistoa, kerran vielä toistoa, en etsi valtaa loistoa.

Me jokaiseen tykkiin ja jokaiseen luotiin rauhankyyhky maalataan ja hyvin omantunnoin päästään rauhanvastustajat ampumaan. Juice Leskinen * Ja jos haluat tehdä rauhan puolesta muutakin kuin valkopestä aseita, niin tule mukaan Helsingissä Venäjän suurlähetystöllä tänään kello 16.30 järjestettävään sekä Tampereen Keskustorilla klo 16:00 alkavaan rauhanjärjestöjen yhteiseen mielenosoitukseen.


73 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page