top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Kuuba pitää pintansa

Tänään oli taas kunnia tavata tovereita kaukaa Karibianmeren ääreltä. Kuubalaiset ovat valtava inspiraation lähde siinä, miten he onnistuvat voittamaan käsittämättömät vaikeudet ja turvaamaan ihmisten elämisen edellytykset USA:n kauppasaarrosta huolimatta.


Yhdysvaltain ylläpitämää kauppasaartoa tulee tänä vuonna kuluneeksi jo 60 vuotta. USA pitää itsepäisesti tuota kauppasaartoa yllä edelleen saattaen päivittäin kuubalaiset konkreettisesti vaaraan omassa maassaan. Humanitariset uhraukset eivät paljon paina kansainvälisessä politiikassa. Samoin se toimii toki muuallakin. Afganistanissa taloudelliset pakotteet ovat tarkoittaneet maan kansainvälisten varojen jäädyttämistä ja takavarikointia. Sillä, että näin toimien se romahduttaa koko maan pankkijärjestelmän ja estää käytännössä kaiken avustustoiminnan, jota köyhimmät afgaanit kipeästi tarvitsisivat, ei tunnu olevan mitään väliä. Nälänhätä ei paina tarpeeksi vaakakupissa kun toisella puolella on USA:n poliittinen intressi.


Maailmassa, jossa raha vaihtuu ruokaan ja lääkkeisiin, on kauppasaarto toki tehokas ja toimiva painostuskeino, mutta se, että sitä käytetään piittaamatta tavallisten ihmisten kärsimyksestä on silkkaa julmuutta. Olisi jo korkea aika päästää kuubalaiset ikeestään ja kunnioittaa heidän valitsemaansa tietä, vaikka se ei Yhdysvaltain suunnitelmiin sovikaan.


Kuva PxHere

91 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page