top of page
  • Writer's pictureTiina Sandberg

Kauanko sinä olet inhonnut Putinia?

Netissä kiertää nyt hurjia huhuja siitä, mitkä ovat SKP:n kannat Ukrainan tilanteeseen. Sen sijaan, että ihmiset menisivät yksinkertaisesti katsomaan asian nettisivuiltamme www.skp.fi on tietenkin paljon jännempää punoa salaliittoteorioita. Esimerkiksi, että olisimme putinisteja.


Minusta tällainen käytös on inhimillistä. On ihanaa lähteä mukaan juoruiluun, olla samaa mieltä muiden kanssa ja rakentaa siinä samalla ryhmähenkeä, heittelemällä kommentteja vähän fiiliksen mukaan. Toisaalta kun on itse tottunut tarkistamaan asioita muutamaan kertaan ja paristakin lähteestä, tuntuu näin huoleton tapa oudolta. Erityisen helposti näitä heitellään somessa.


Väittäisin, että Suomessa kommunistit eivät ole niitä, jotka eivät tietäisi, ettei Neuvostoliittoa ole ja ettei Putin ole kommunisti. Pikemminkin epäselvyyttä on oikeammalla laidalla puoluekantoja. Siellä kylmäsota on riehunut ilmeisen tauotta, eikä ole koskaan laantunut. Siellä vanhentuneille mielikuville on vielä viljalti käyttöä.


Ehkä epäselvyyttä aiheuttaa nykyisessä tilanteessa se, että SKP ei kannata Ukrainan tilanteen ratkaisemista militarismin ja asevarustelun kautta. Me uskomme, että ainoa järkevä tapa päättää sota mahdollisimman vähin vaurioin ja ennen kaikkea ihmishenkiä säästäen, on neuvottelujen aloittaminen, tulitauko ja lopulta jonkinlaisen sopimuksen solmiminen. Sen sopimuksen sisältö päätetään siten tarkemmin siinä neuvottelupöydässä istuvien osapuolten kesken.


Mutta näiltä Putinin kommunismista puhuvilta olen jo pidempään halunnut kysyä, että mikä heidän mielestään muuttuisi nykyisessä tilanteessa jos Putin olisi kommunisti? Muuttuisivatko teot sillä paremmiksi/pahemmiksi ja miksi?


Minun kommenteistani somessa, blogeissa tai vaikkapa puheissa, ette löydä Putinin ihailua. Olen ollut häntä vastaan jo 1999 kun spekulaatiot siitä, kuka nostetaan Venäjän johtoon, alkoivat käydä kuumina. Miksi näin? No, minähän tietenkin luin www.tiedonantaja.fi nimisestä lehdestä Erkki Suden uutisointia aiheesta. Siitä lähtien kantani on ollut, ettei Putinia pidä päästää valtaan, että hänet olisi syytä saada pois vallasta ja ettei hänen toimintansa ole koitunut venäläisten eduksi. Eikä sotimisalttiuskaan tullut yllätyksenä, Tšetšenian sodallahan Putin pönkitti asemaansa jo tuolloin. Miten pitkään sinä olet inhonnut Putinia?

Erkki Susi ruoti melko piikikkäästi Duuman vaaleja 1999, joissa Putin nostettiin valtaan. Kuva Tiedonantaja.

568 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page